Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (537)
 
anissophea (479)
 
SchulzCube (42)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Data lagi berharga sekarang

View previous topic View next topic Go down

Data lagi berharga sekarang

Post by elly123 on Mon Nov 07, 2016 4:11 pm

salam 1 malaysia guys.. I ade pakai prepaid Meksis tau tapi korang sume tau kan kalau Meksis nak dibandingkan dgn telco lain,
coverage dia palingggg cun! betul x?? hhahahaaha tapi tu la mahal korg tau x yg I ni heavy user so, 5gb RM 48 mmg x cukuppppp!
baru pakai tgk utube kejap je 12 minit, 2.3GB hilang dah... cume yg kena puji, mmg laju la kalau coverage 4G... tapi bayangkan kalau 5GB tahan seminggu je sebulan dah berapa?? adeeeeehhhh kalau x de data, bosan betul kat rumah, dlm train bagai la haahhaha.. so, korg ade masalah yg same ke atau ade opinion lain?

elly123

Number of posts : 3
Registration date : 2016-11-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by catwang on Tue Nov 08, 2016 7:45 pm

boleh try guna celcom ....utk saya, celcom line cepat dan ada 4g ..
celcom ada plan baru untuk postpaidnya

catwang

Number of posts : 14
Registration date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by chuge on Tue Nov 08, 2016 7:50 pm

yang tu nak tengok diri sendiri, memang semua orang ada beza fikiran tentang guna data masing-masing...bagi saya lebih suka guna prepaid celcom

chuge

Number of posts : 3
Registration date : 2012-08-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by fara1234 on Wed Nov 09, 2016 10:23 am

catwang wrote:boleh try guna celcom ....utk saya, celcom line cepat dan  ada 4g ..
celcom ada plan baru untuk postpaidnya

Semua dok cakap pasai Celcom punya promotion baru.
Hahahahhaha. Tahu lah dia bg banyak data kali ni.
Kemaen semua Rolling Eyes

fara1234

Number of posts : 2
Registration date : 2016-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by jacksiah92 on Wed Nov 09, 2016 12:31 pm

elly123 wrote:salam 1 malaysia guys.. I ade pakai prepaid Meksis tau tapi korang sume tau kan kalau Meksis nak dibandingkan dgn telco lain,
coverage dia palingggg cun! betul x?? hhahahaaha tapi tu la mahal korg tau x yg I ni heavy user so, 5gb RM 48 mmg x cukuppppp!
baru pakai tgk utube kejap je 12 minit, 2.3GB hilang dah... cume yg kena puji, mmg laju la kalau coverage 4G... tapi bayangkan kalau 5GB tahan seminggu je sebulan dah berapa?? adeeeeehhhh kalau x de data, bosan betul kat rumah, dlm train bagai la haahhaha.. so, korg ade masalah yg same ke atau ade opinion lain?

hmm kuat jugak data si meksis ni pakai. sebab ak pakai celcom first gold yg baru. bgi ak 5gb rm 48 kalau tahan seminggu je memang mahal giler. so, ak advices ko guna celcom first gold yg baru tu postpaid. mcm2 benefits yg ko akn dpt. ade 3 package ak rase tapi ak pkai yg pling murah la rm 80 dapat 20gb. free unlimited calls dgn social apps lagi hahaha
avatar
jacksiah92

Male
Number of posts : 9
Registration date : 2012-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by popolan on Wed Nov 09, 2016 1:34 pm

murah time promotion je la kan???? lagipun celcom ni dah search kat google ramai yg mengadu celcom mahal giler..

popolan

Number of posts : 11
Registration date : 2012-08-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by harryrembau on Wed Nov 09, 2016 3:09 pm

popolan wrote:murah time promotion je la kan???? lagipun celcom ni dah search kat google ramai yg mengadu celcom mahal giler..

I baca pasal line dorang. Dorang dok sebok kata line Celcom ada masalah sekarang.
Mungkin ada yang state pasal rega cuma I tak perasan kot.
Besar kot tenet kota dia bagi. Kalau line poblem sama jugak.
Lemmmmmm jugakkkkkk. Ye dakk? Cool

harryrembau

Number of posts : 1
Registration date : 2016-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by mikkesho on Thu Nov 10, 2016 2:21 pm

sy komen kat sini pun nak tau pasal celcom postpaid tu dgn lebih lanjut lagi.. heehhehe sebab promotion dorg kaw2 smpai retis malaysia pun ade buat promo tau pasal plan postpaid dorg

mikkesho

Number of posts : 16
Registration date : 2012-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by fara1234 on Thu Nov 10, 2016 2:50 pm

mikkesho wrote:sy komen kat sini pun nak tau pasal celcom postpaid tu dgn lebih lanjut lagi.. heehhehe sebab promotion dorg kaw2 smpai retis malaysia pun ade buat promo tau pasal plan postpaid dorg

Retis mesia buat promo tok dorang?
Takde laa gempak mana promo dorang.
Dorang cuma offer more data jee kan.
I mean ye la sekarang nii dorang jee promot
macam ni. Taklama lg mesti ada telco lain ikut. Neutral

fara1234

Number of posts : 2
Registration date : 2016-11-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by jacksiah92 on Thu Nov 10, 2016 3:23 pm

mikkesho wrote:sy komen kat sini pun nak tau pasal celcom postpaid tu dgn lebih lanjut lagi.. heehhehe sebab promotion dorg kaw2 smpai retis malaysia pun ade buat promo tau pasal plan postpaid dorg

pergi la kat website dorang lagi byk info ko dapat bro haha
kalau retis to promote mesti ade link sekali kan?
hahaha gudluck n jadi lah pengguna bijak
avatar
jacksiah92

Male
Number of posts : 9
Registration date : 2012-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by jacksiah92 on Thu Nov 10, 2016 3:25 pm

harryrembau wrote:
I baca pasal line dorang. Dorang dok sebok kata line Celcom ada masalah sekarang.
Mungkin ada yang state pasal rega cuma I tak perasan kot.
Besar kot tenet kota dia bagi. Kalau line poblem sama jugak.
Lemmmmmm jugakkkkkk. Ye dakk? Cool

celcom ade masalah coverage pun sebab dorang upgrade tower dorg tu jek..
skrg dah ade 4g line so, lagi laju dari sebelum ni so, pegi cerok mane
pun still dpt line jgak lah...
avatar
jacksiah92

Male
Number of posts : 9
Registration date : 2012-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by elly123 on Fri Nov 11, 2016 3:19 pm

jacksiah92 wrote:
hmm kuat jugak data si meksis ni pakai. sebab ak pakai celcom first gold yg baru. bgi ak 5gb rm 48 kalau tahan seminggu je memang mahal giler. so, ak advices ko guna celcom first gold yg baru tu postpaid. mcm2 benefits yg ko akn dpt. ade 3 package ak rase tapi ak pkai yg pling murah la rm 80 dapat 20gb. free unlimited calls dgn social apps lagi hahaha

haha tapi bagi I 20gb pun x cukup u.. sebb I memang kat rumah x de wifi so, 100% mmg depends kat data je.. tapi dah tgk kat website dorg.. plan first plantinum 60GB tu mcm menarik je sembang2 dgn housmate ape sume dorg suke n nak byr half2 la tapi kena kongsi hotspot hahaha cume tu la kalau i x de, mereput la dorg kat rumah tu hahahaaha

elly123

Number of posts : 3
Registration date : 2016-11-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by elly123 on Fri Nov 11, 2016 3:23 pm

chuge wrote:yang tu nak tengok diri sendiri, memang semua orang ada beza fikiran tentang guna data masing-masing...bagi saya lebih suka guna prepaid celcom

I guna prepaid la jadi mcm ni data internet pun limited je sebab walaupun ade 1 gb, still slow sebb alasan dorg x sampai sebulan lagi... I nak buat mcm mane kan 5gb utk sebulan tapi I pakai tahan seminggu je.. so, I nak beralih ke postpaid.. bye2 meksis hai2 Celcom platinum hahahahaha

elly123

Number of posts : 3
Registration date : 2016-11-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Data lagi berharga sekarang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum