Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (561)
 
anissophea (529)
 
SchulzCube (43)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


Rujukan Calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41

View previous topic View next topic Go down

Rujukan Calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Post by xbest on Fri Nov 18, 2016 4:38 am

Tahniah sebab dipanggil tahun ni.
tapi jangan gembira sangat, Januari
awal tahun ni pun ramai juga dipanggil
dan ramai juga TERSUNGKUR Smile
.
Jawab exam tanpa persediaan, memang
tiket khas untuk TERSUNGKUR lah.
.
Ini rujukan persediaan exam 23 Nov
ini. Rujukan ini juga digunakan
oleh calon yang tak tersungkur
Januari lepas.
.
Guna apa yang mereka guna. Cuba semak
apa kata mereka yang sukses
exam PTD sebelum anda di;

.
>> http://tinyurl.com/infoPTD2017



Tkasih

xbest

Number of posts : 561
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Rujukan Calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Post by xbest on Fri Nov 18, 2016 11:36 am

Tips Soalan Exam Online PTD:

1. apa kaitan bidang ijazah yang dipelajari dengan PTD?
2. panel tanyakan bidang kerja sekarang. tetap atau probation. kenapa mereka perlu pilih kita sebagai PTD. yakinkan mereka.
3. apa sumbangan bidang IT kepada kerajaan?
4. apa itu MSC?
5. apa dia 7 aplikasi perdana dan terangkan serba sedikit tentang aplikasiaplikasi tersebut?
6. ada berapa agensi dari seluruh dunia yang bekerjasama dengan MSC? sebutkan beberapa nama
7. apakah dia bidang-bidang tugas PTD?
8. nasional integriti
9. sebutkan nama beberapa kementerian yang ada
10. sebutkan hirarki pemerintahan dalam malaysia
11. bagaimana parlimen dibentuk? berapa orang yang perlu ada dalam parlimen?
12. soalan situasi. bagaimana anda ingin meyakinkan panel jika anda menghadapi masalah ketika membuat satu pembentangan penting seperti
projek syarikat atau projek tahun akhir anda?
13. dalam sesuatu kementerian, siapakah yang mempunyai kuasa paling tinggi? kedua tertinggi? ketiga?
14. saya lihat anda pernah terlibat dengan program khidmat masyarakat di rumah anak yatim. jadi apa sumbangan anda dalam program tersebut?
adakah anda masih berhubung dengan pengurusan pusat tersebut @ dengan penghuni di sana? apakah tindakan yang anda lakukan bagi membantu mereka? dengan kementerian manakah yang boleh anda rujuk untuk mendapatkan nasihat, sumbangan @ pertolongan kepada rumah anak yatim tersebut?
15. pernah dengar pasal "makcik komputer"? siapa sasaran pengguna "makcik komputer" ni?


Lagi Info, Sila Ke:


[+] http://tinyurl.com/infoPTD2017


Terima kasih

xbest

Number of posts : 561
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Rujukan Calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Post by xbest on Sun Nov 20, 2016 4:30 pm

"Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Exam PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK pada 23 NOVEMBER ini? Kalau Tak Prepare Memang Susah Nak Lulus Exam Tu"
Kini, Usah Risau Lagi!

Rujukan ini adalah khas untuk membantu calon dalam persediaan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 dan semua bahan di sini disusun berdasarkan pengalaman dan maklumbalas calon terdahulu. Komponen yang disediakan adalah bantuan bahan rujukan termasuk lebih 70 Nota Ringkas untuk persediaan calon.


klik sini ==> http://tinyurl.com/infoPTD2017

terima kasih


xbest

Number of posts : 561
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Rujukan Calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum