Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (561)
 
anissophea (529)
 
SchulzCube (43)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


ada data plan yg "panjang umur"?

View previous topic View next topic Go down

ada data plan yg "panjang umur"?

Post by 2cent on Sat Aug 09, 2014 6:32 pm

saya tak muas hati dengan data plan saya ,nak tukar ni ada siapa boleh bagi cadangan.
Data plan saya selalu tak cukup terutamanya lepas muat turun video dan lagu, adakah semua data plan begitu cepat habis?

2cent

Number of posts : 3
Registration date : 2014-02-25

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by keyslogic on Sun Aug 10, 2014 2:02 am

hmmm


Last edited by keyslogic on Wed Aug 13, 2014 2:43 am; edited 2 times in total

keyslogic

Number of posts : 3
Registration date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by keyslogic on Mon Aug 11, 2014 1:38 am

3GB data, 60 mins panggilan dan 60 sms percuma cuma RM68..ini pelan saya sejak saya subscribe smartphone pertama dengan Celcom.. Walaupun hanya cukup2 guna sahaja..tetapi RM68 untuk satu bulan..okie la tu..haha..

keyslogic

Number of posts : 3
Registration date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by bulukening on Mon Aug 11, 2014 10:36 am

Data memang tak cukup guna la jika u banyak tengok video, download lagu..u boleh cuba Wifi..Wifi lebih stabil dan paling penting ialah wifi tak ada limit..hehehe

bulukening

Number of posts : 1
Registration date : 2014-08-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by sunshine90 on Tue Aug 12, 2014 11:00 am

keyslogic wrote:3GB data, 60 mins panggilan dan 60 sms percuma cuma RM68..ini pelan saya sejak saya subscribe smartphone pertama dengan Celcom.. Walaupun hanya cukup2 guna sahaja..tetapi RM68 untuk satu bulan..okie la tu..haha..

Halo..boleh awak bagi details mengenai data plan kamu?? Saya berminat untuk subscribe data plan tetapi tak tentu arah..i tak pasti mana satu data plan yang lebih berbaloi..kawan2 I banyak guna apps untuk berkomunikasi la..harap ada data lebih senang..hehe

sunshine90

Number of posts : 1
Registration date : 2014-08-11

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by parksoftba on Wed Aug 13, 2014 2:54 am

Wow! Apa ni..jarang ada orang guna data untuk muat turun movie laa..saya 1GB pun sudah cukup untuk kegunaan biasa..macam mana kamu guna?

parksoftba

Number of posts : 1
Registration date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by 2cent on Thu Aug 14, 2014 1:00 pm

bagus juga pelan ni,senang untuk tambah nilai dan tak mahal sangat..tapi saya harap tak perlu asyik tambah nilai..

2cent

Number of posts : 3
Registration date : 2014-02-25

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by keyslogic on Thu Aug 14, 2014 1:15 pm

sunshine90 wrote:
keyslogic wrote:3GB data, 60 mins panggilan dan 60 sms percuma cuma RM68..ini pelan saya sejak saya subscribe smartphone pertama dengan Celcom.. Walaupun hanya cukup2 guna sahaja..tetapi RM68 untuk satu bulan..okie la tu..haha..

Halo..boleh awak bagi details mengenai data plan kamu?? Saya berminat untuk subscribe data plan tetapi tak tentu arah..i tak pasti mana satu data plan yang lebih berbaloi..kawan2 I banyak guna apps untuk berkomunikasi la..harap ada data lebih senang..hehe

tentulah boleh..kalau nak tau lebih banyak tentang pelan tu..boleh la layari website ni..
celcom.com.my/personal/promotion/one-plan?pid=1360826467841
Kawan2 saya semua sudah berhubungi melalui whatsapp dan wechat..i rasa sebabtu la data diberikan keutamaan..

keyslogic

Number of posts : 3
Registration date : 2014-08-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by xinken on Mon Aug 25, 2014 4:57 pm

I ni guna data pun dikira banyak setiap bulan..
Bujang lagi tak kawan banyak dekat kawasan baru ni biasa lepas kerja tengok youtube dan kadang-kadang ada skype dengan mak i dekat Kuala Lumpur tu..
I pun nak cari plan yang ada banyak data jugak, tak cukup setiap bulan guna tu memang susah

xinken

Number of posts : 4
Registration date : 2013-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by limaumama on Wed Aug 27, 2014 5:41 pm

i skrang guna rm88/bulan dn dpt 5gb data. bolehlah tahan cpai hjg bulan..
i tadi baca 1 blog bagitaw bandingan ttg semua telco yg ada di msia punya. mungkin u blh dpt tau apa yg u perlu?
rentakartis.com/mari-lihat-perbandingan-telco-utama-di-malaysia/

limaumama

Number of posts : 2
Registration date : 2014-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by bishopten on Thu Aug 28, 2014 12:16 pm

ak skrg pkai 2GB data sebulan. RM128 tapi internet laju bai. 4G LTE jgn men2. Dapat free calls lagi

bishopten

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by limaumama on Fri Aug 29, 2014 2:09 pm

bishopten wrote:ak skrg pkai 2GB data sebulan. RM128 tapi internet laju bai. 4G LTE jgn men2. Dapat free calls lagi

4G LTE mmg baguis tapi bknlah setiap tempat ada coverage taw.
free calls betulkah u akan guna?! skrang dah ada facetime audio gantikan dia, gunalah data saje dah blh cakap..
lagipun dlm fon setiap org mesti ada satu apps yg blh tuk mesej.. macamlah wechat. i rasa data lbhlah penting.

i sekarang duk guna rm88/bulan utk 5GB.. cukup utk i lahh..

limaumama

Number of posts : 2
Registration date : 2014-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: ada data plan yg "panjang umur"?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum