Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (553)
 
anissophea (505)
 
SchulzCube (42)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

View previous topic View next topic Go down

Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Thu Aug 28, 2014 2:37 pm

Salam semua,


Pada 6 sep.2014 ini pihak spa akan mengadakan exam bagi jawatan penguasa kastam w41. Terpanggil untuk berkongsi maklumat rujukan soalan peperiksaan penguasa kastam w41 dengan semua.

Calon exam penguasa kastam w41 serba maklum bahawa syarat utama permohonan jawatan sebagai penguasa kastam w41 adalah memerlukan kelayakan ijazah - calon boleh buat pemeriksaan di laman web utama spa. Peringkat seterusnya adalah melalui saringan peringkat peperiksaan sebelum calon menjalani temuduga. Peperiksaan yang dijalankan akan menentuukur sama ada calon layak ditemuduga.

Dengan bantuan rujukan soalan peperiksaan penguasa kastam w41 ini, adalah diharapkan ia dapat membantu calon mengharungi exam ini dengan berjaya.

KLIK SINI >> Tips dan Rujukan Exam Penguasa Kastam 2014


xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Fri Aug 29, 2014 11:03 am

Pada 6 sep.2014 ini pihak spa akan mengadakan exam bagi jawatan penguasa kastam w41. Terpanggil untuk berkongsi maklumat contoh soalan peperiksaan penguasa kastam w41 dengan semua.

Calon exam penguasa kastam w41 serba maklum bahawa syarat utama permohonan jawatan sebagai penguasa kastam w41 adalah memerlukan kelayakan ijazah - calon boleh buat pemeriksaan di laman web utama spa. Peringkat seterusnya adalah melalui saringan peringkat peperiksaan sebelum calon menjalani temuduga. Peperiksaan yang dijalankan akan menentuukur sama ada calon layak ditemuduga.

Dengan bantuan rujukan soalan peperiksaan penguasa kastam w41 ini, adalah diharapkan ia dapat membantu calon mengharungi exam ini dengan berjaya.





KLIK SINI >> Tips dan Rujukan Exam Penguasa Kastam 2014


xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Sat Aug 30, 2014 3:43 pm

Apa anda bakal dapat dengan Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini?



Anda akan memiliki kelebihan berbanding calon yang TIADA Nota Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 dan Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 nanti.

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Sun Aug 31, 2014 9:25 am

Berdasarkan format peperiksaan online yang telah dikeluarkan oleh pihak SPA Malaysia, peperiksaan bagi Penguasa Kastam W41 ini terbahagi kepada 3 bahagian, iaitu:

   Seksyen A – Pengetahuan Am

Dalam seksyen ini, calon diuji pengetahuan berkenaan urusan perkastaman, bidang ekonomi dan kewangan, perdagangan antarabangsa, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan negara, undang-undang, sosial, dasar-dasar kerajaan dan lain-lain perkembangan dalam negara dan luar negara.



Masa : 40 minit

Soalan : 50 (aneka pilihan)

   Seksyen B – Daya menyelesaikan masalah

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

       Kemahiran Logik Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat.
       Kemahiran Menginterpretasi Data Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.
       Konsep Matematik dan Akaun Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.









Masa : 45 minit Soalan : 40 (aneka pilihan)

  Seksyen C – Ujian psikometrik / Ujian sahsiah

Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran. Masa : 1 jam Soalan : 200 (aneka pilihan)

Untuk memudahkan calon-calon menganalisa soalan-soalan yang bakal dikeluarkan oleh pihak SPA nanti, sekali lagi aku menyarankan anda semua untuk melanggan atau membeli panduan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 ini.

Lagi info, KLIK SINI


Last edited by xbest on Sun Aug 31, 2014 9:48 pm; edited 1 time in total

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Sun Aug 31, 2014 9:45 pm

Calon 6 SEPTEMBER telahmelakukanpembelian! Hampir setiap minit pembelian diterima
Jelasnya...MEREKA SUDAHMENINGGALKAN ANDA!
Takperlu fikir lagi, lagi lambat anda buat keputusan untuk membeli, lagijauh calon lain meninggalkan anda! Terus buat pembelian!


Antara mereka yangberjaya dalam Exam KASTAM...



Dapatkan Sekarang! KLIK SINI

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Mon Sep 01, 2014 9:15 am



Calon exam penguasa kastam w41 serba maklum bahawa syarat utama permohonan jawatan sebagai penguasa kastam w41 adalah memerlukan kelayakan ijazah - calon boleh buat pemeriksaan di laman web utama spa. Peringkat seterusnya adalah melalui saringan peringkat peperiksaan sebelum calon menjalani temuduga . Peperiksaan yang dijalankan akan menentuukur sama ada calon layak ditemuduga.

Dengan bantuan rujukan soalan peperiksaan penguasa kastam w41 ini ,adalah diharapkan ia dapat membantu calon mengharungi exam ini dengan berjaya.

KLIK SINI >> Penguasa KAstam W41

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Mon Sep 01, 2014 3:16 pm

Saya amat syorkan untuk anda dapatkan versi PENUH pakej rujukan Penguasa
Kastam W41 untuk dapat lebih banyak Nota Pantas dan Soalan yang membantu rujukan anda.
Ya saya serius!
Baca dan terus jawab semua soalan dalam versi penuh supaya anda lebih bersedia.
Print kan dalam bentuk kertas untuk mudahkan anda rujuk pada hari peperiksaan nanti.
Lakukan pembelian di sini :


---> Exam Penguasa Kastam Gred W41

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Mon Sep 01, 2014 6:04 pm

Anda bakal jawab soalan secara online.

Gunakan laptop atau komputer yang baru dan sambungan internet yang laju supaya anda tidak terputus sambungan semasa jawab soalan nanti.

Apa terjadi jika komputer dan connection internet slow? Ya...anda mungkin perlu refresh kembali internet anda dan kemungkinan besar jawapan yang telah anda jawab akan hilang!

Ia pernah berlaku kepada calon bagi exam yang lepas. Elakkan guna komputer pejabat jika anda menjawab soalan pada waktu pejabat.

Pinjam laptop rakan anda yang lebih terkini dan pastikan internet anda laju untuk elakkan anda buat kerja dua tiga kali.

Ingat...Masa anda sangat TERHAD!

Dapatkan Panduan Peperiksaan Penguasa Kastam W41

KLIK SINI ==> Peperiksaan Penguasa Kastam W41


xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Mon Sep 01, 2014 9:16 pm

Download Rujukan Exam Online Penguasa Kastam W41

Format baru exam online Penguasa Kastam W41
Info lanjut, klik dibawah:

==> Rujukan Exam Online Penguasa Kastam Gred W41




xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Tue Sep 02, 2014 9:20 am

✔ EXAM ONLINE PENGUASA KASTAM TAK SUSAH SEBENARNYA JIKA ANDA BERSEDIA!

Betul!

Jika kita bersedia, insyallah tak jadi masalah. Cuma ramai lagi masih anggap bahawa untuk EXAM ini, mereka TAK PERLU study sana-sini.

Mereka kata " EXAM INI KAN ADA A, B,C,D , OBJEKTIF. TEMBAK AJE MANA-MANA JAWAPAN".

Kalau anda pun salah seorang yang berfikiran sebegitu, anda juga mungkin bakal menjadi INSAN YANG GAGAL dalam exam ini!

..Jika anda tak bersedia, kebarangkalian UNTUK GAGAL adalah jauh lebih tinggi..

..Untuk mereka yang bersedia pula, kebarangkalian UNTUK LULUS pula adalah tinggi!

PELUANG UNTUK DIPANGGIL EXAM INI BUKAN DATANG SELALU!

Ambil peluang ini dengan persediaan yang mencukupi! Bukan ala kadar, atau cukup syarat saja.

Dapatkan contoh soalan peperiksaan Penguasa Kastam W41 menerusi link di bawah;

KLIK SINI >> tips soalan peperiksaan Penguasa Kastam W41


xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Tue Sep 02, 2014 11:51 am

Pakej Rujukan dari Tim Infokerjaya sememangnya dihasilkan untuk membantu proses persediaan anda untuk exam ini!

PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

1) CONTOH SOALAN & CONTOH JAWAPAN BAGI SOALAN BAGI SEKYSEN A, B DAN C. (BUKAN SOALAN RAMALAN, INI SOALAN CONTOH)
2) NOTA-NOTA RUJUKAN PANTAS UNTUK ANDA BACA..
3) TIPS-TIPS MENJAWAB SOALAN EXAM.


TAPI...

Ianya BUKAN PERCUMA ye...

Ianya berbayar.

MENGAPA TAKUT NAK LABUR SEDIKIT KOS UNTUK MEMBANTU ANDA MENGHADAPI EXAM 6 SEPT INI NANTI ?

Pelaburan untuk ILMU, tiada RUGINYA!

DAPATKAN PAKEJ RUJUKAN EXAM KASTAM SEBELUM JUALAN DITUTUP.

LAYARI: Rujukan soalan peperiksaan penguasa kastam w41

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Tue Sep 02, 2014 1:55 pm

Download Rujukan Exam Online Penguasa Kastam W41

Format baru exam online Penguasa Kastam W41
Info lanjut, klik dibawah:

==> Rujukan Exam Online Penguasa Kastam Gred W41




xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Tue Sep 02, 2014 3:48 pm

FAQ Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam

1. Adakah Rujukan Penguasa Kastam Ini Dalam Bentuk Buku ?
Tidak, ianya adalah ebook dalam versi PDF, anda perlu download ke komputer anda dan membacanya atau boleh terus print

2. Apa itu Ebook ?
E-book adalah sejenis produk yang berbentuk digital dan ia bukannya produk fizikal. Apabila saya menyebut bukan produk fizikal, makanya ia hanyalah sekadar buku yang dimuatkan dalam perisian komputer. Kebiasaannya ia dihasilkan dalam bentuk Portable Document Format (PDF) menggunakan perisian Adobe Reader.

3. Bagaimana cara untuk saya beli ?
Cara pembelian itu terbahagi kepada 3 Fasa iaitu :

Fasa Tempahan
Fasa Terima Makluman Pembelian
Fasa Terima Maklumat Download


4. Sekiranya saya buat pembayaran bila saya akan terima ?
Anda akan menerima Ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 besertakan Username & Password melalui email dalam masa 24 – 48 jam selepas Tim Infokerjaya menerima bukti pembayaran anda.

Selepas penghantaran borang, ianya akan diproses maksimum 48 jam, biasanya dalam tempoh 24 jam.

5. Saya belum dapat apa-apa lagi.. duit dah bayar.
- Selepas pembayaran, anda WAJIB mengisi borang pengesahan, semak email di INBOX/SPAM BOX dan REPLY email tersebut dengan bukti pembayaran. Jika tidak pesanan anda TIDAK DAPAT diproses

- Sila tunggu sehingga 48 jam, sekiranya masih belum dapat dalam masa 48 jam anda boleh terus email kami semula di support@rujukankerjaya.com

6. Saya tak boleh buka file yang di download. Macam mana?
- File yang didownload adalah dalam format .ZIP, anda perlu ada software Winzip atau Winrar untuk ‘extract’ atau ‘unzip’ file tersebut. Biasanya anda boleh extract terus. Jika tidak boleh, sila dapatkan software ini secara percuma di http://www.7-zip.org/download.html

7. Saya tak boleh buka file .PDF
- Maknanya anda tiada perisian Adobe Reader, anda boleh dapatkan secara percuma di http://get.adobe.com/reader/

8. Boleh percaya ke dengan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Ni ?
Ya. Boleh percaya ! Kerana buku rujukan ini disediakan oleh Infokerjaya Resources (002091193-K). Mereka telah membantu saya dan lebih 60,000 graduan dalam memasuki Skim Perkhidmatan Awam dengan Nota, Latihan dan rujukan panduan penuh bagi menghadapi Peperiksaan Online SPA.

9. Sama ke Format Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam ini dengan Peperiksaan Online Kastam pada 6 september nanti?

Abang, kakak, confirm sama kerana Tim Infokerjaya ini selalu up to date. Jika soalan itu berkaitan dengan isu semasa maka mereka akan sumbat semua contoh soalan, nota-nota yang biasa dikeluarkan oleh SPA.

<< KLIK SINI Penguasa KAstam W41 >>



xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Tue Sep 02, 2014 10:51 pm

Sukatan Format Peperiksaan Penguasa Kastam W41

Berdasarkan email yang diterima. Peperiksaan Penguasa Kastam W41 ini mempunyai 3 seksyen yang baharu seperi berikut :

Seksyen A – Pengetahuan Am

Dalam seksyen ini, calon diuji pengetahuan berkenaan urusan perkastaman, bidang ekonomi dan kewangan, perdagangan antarabangsa, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan negara, undang-undang, sosial, dasar-dasar kerajaan dan lain-lain perkembangan dalam negara dan luar negara.
Masa : 40 minit
Soalan : 50 (aneka pilihan)

Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

(i) Kemahiran Logik
Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.

(iii) Konsep Matematik dan Akaun
Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.
Masa : 45 minit
Soalan : 40 (aneka pilihan)

Seksyen C – Ujian Psikometrik

Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran.
Masa : 1 jam
Soalan : 200 (aneka pilihan)
Panduan Peperiksaan Online Penguasa Kastam gred W41

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Wed Sep 03, 2014 10:17 am

Dapatkan Ebook Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 Sekarang!

<< Download DISINI >>

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Thu Sep 04, 2014 9:25 pm

JUALAN AKAN DITUTUP OLEH TIM INFOKERJAYA SEBENTAR LAGI

<<< Dapatkan Sekarang >>

Kepada calon yang telah membeli, diucapkan berbanyak terima kasih.

"Kami Doakan Semoga Anda Berjaya Dengan Cemerlang pada 6 Sep 2014"

xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by xbest on Mon Sep 08, 2014 9:49 am

Berita baiknya, pihak SPA akan mengadakan peperiksaan ulangan pada 10 SEPTEMBER 2014

TETAPI...

Hanya untuk mereka yang bermasalah dan HANTAR aduan

Tanpa aduan, calon dianggap telah berjaya melalui peperiksaan
dengan jayanya..

Ok, ini link KHAS ADUAN. Terus ke;

http://aduan.spa.gov.my/AduanExam/

Oleh kerana calon mempunyai masa sehingga esok untuk study, Pihak Tim
InfoKerjaya telah buka semula jualan Ebook Contoh Soalan dan Rujukan Exam
Penguasa Kastam W41 sehingga malam esok, 9 September 2014 sahaja (11.59PM Tamat)

Pakteh boleh dapatkan di link ini:

[+] Panduan dan Rujukan Exam Penguasa Kastam W41

jika masih belum mendapatkan lagi nota rujukan ini.




xbest

Number of posts : 553
Registration date : 2014-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Tips Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum