Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (553)
 
anissophea (505)
 
SchulzCube (42)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

View previous topic View next topic Go down

Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by idalina on Mon Feb 09, 2015 5:02 pm

Kebelakang ni nak buka fon yg satu lagi untuk kegunaan biasa..fon ku yg pertama sedang mengguna pelan postpaid..jadi fon ni nak guna pelan prabayar…
Tak tau ada kawan ada apa apa cadangan tentang pelan prabayar yg murah?

idalina

Number of posts : 3
Registration date : 2015-02-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by glengg on Mon Feb 09, 2015 7:43 pm

jarang ada orang tukar postpaid ke prepaid lar..prepaid kena selalu top up duit,postpaid lbh senang sikit.

glengg

Number of posts : 3
Registration date : 2014-02-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by popolan on Tue Feb 10, 2015 8:38 pm

pelan prepaid mmg lah lebih susah, sbb wak kena selalu cari tempat utk topup kan. sy rasa x de byk perbezaan lah utk pelan prepaid dan postpaid, cuma prepaid tu kena topup jer. jd lebih senang lah klo pakai pelan postpaid, dan wak pon blh kontrol penggunaan diri awak..

popolan

Number of posts : 11
Registration date : 2012-08-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by fitnassu on Wed Feb 11, 2015 7:11 am

popolan wrote:pelan prepaid mmg lah lebih susah, sbb wak kena selalu cari tempat utk topup kan. sy rasa x de byk perbezaan lah utk pelan prepaid dan postpaid, cuma prepaid tu kena topup jer. jd lebih senang lah klo pakai pelan postpaid, dan wak pon blh kontrol penggunaan diri awak..
aku x setuju..sekarang semua sangat senang dgn teknologi yg maju..tak payah sengaja pergi kaunter untuk urus semua perkara...dengan tekan satu buton sahaja semua masalah pun boleh selesai..
aku dengar XPAX sedang mempromosi kad sim yg hebat...dan kalau beli kad dapat banyak hadiah yg lumayah...
idalina, awak nak guna pelan prabayar ni dengan buat apa?

fitnassu

Number of posts : 1
Registration date : 2015-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by idalina on Thu Feb 12, 2015 8:27 am

fitnassu wrote:
popolan wrote:pelan prepaid mmg lah lebih susah, sbb wak kena selalu cari tempat utk topup kan. sy rasa x de byk perbezaan lah utk pelan prepaid dan postpaid, cuma prepaid tu kena topup jer. jd lebih senang lah klo pakai pelan postpaid, dan wak pon blh kontrol penggunaan diri awak..
aku x setuju..sekarang semua sangat senang dgn teknologi yg maju..tak payah sengaja pergi kaunter untuk urus semua perkara...dengan tekan satu buton sahaja semua masalah pun boleh selesai..
aku dengar XPAX sedang mempromosi kad sim yg hebat...dan kalau beli kad dapat banyak hadiah yg lumayah...
idalina, awak nak guna pelan prabayar ni dengan buat apa?
Boleh tau apa hadiah tu?lumayah kah ? boleh banding dengan telco yg lain ?
Aku nak guna prabayar untuk buat panggilan yg pendek dan singkat…bukan utk sembang besar..bukan utk talian utama ku..lebih ke talian sampingan…


idalina

Number of posts : 3
Registration date : 2015-02-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by spanner222 on Thu Feb 12, 2015 4:43 pm

antara prepaid ngan postpaid, mana lagi jimat sebenarnya? apa yag pro dan cons dengan kedua2 ni?
avatar
spanner222

Number of posts : 7
Registration date : 2013-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by catwang on Fri Feb 13, 2015 8:50 pm

hye... skrg ni aku tengah pakai pelan ni eh, dh pakai bbrp bulan dh. rasa best eh! sbb die mmg ade byk brg yg percuma, cth 10 saat panggilan percuma, 10 minit internet percuma dan 10 game percuma stiap ari. mmg baloi eh, dpt jimat byk wang gak!

catwang

Number of posts : 14
Registration date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by glengg on Sat Feb 14, 2015 12:29 pm

kawan baik ku guna xpax iox juge,dia beritau quota tiap2 bulan dia sgt cukup walaupun anak dia selalu muat turn games dari google play dan main game.
dia pon tak perlu bazir duit utk beli game,kerana ada 10 game yg percuma tiap2 hari.

glengg

Number of posts : 3
Registration date : 2014-02-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by leeji on Sun Feb 15, 2015 2:57 pm

pelan ni blh guna utk hari2,sesuai tak?
jika tak byk kebezaan dgn postpaid ,guna postpaid pun same, kenapa nak bazir duit utk bayar lbh byk,sgt bazir lahh!!!
dan 10 saat panggilan percuma blh call siapa?mana blh cakap habis dgn 10 saat?

leeji

Number of posts : 2
Registration date : 2015-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by leeji on Sun Feb 15, 2015 3:03 pm

pelan ni blh guna utk hari2,sesuai tak?
jika tak byk kebezaan dgn postpaid ,guna postpaid pun same, kenapa nak bazir duit utk bayar lbh byk,sgt bazir lahh!!!
dan 10 saat panggilan percuma blh call siapa?mana blh cakap habis dgn 10 saat?

leeji

Number of posts : 2
Registration date : 2015-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by catwang on Mon Feb 16, 2015 11:50 am

leeji wrote:pelan ni blh guna utk hari2,sesuai tak?
jika tak byk kebezaan dgn postpaid ,guna postpaid pun same, kenapa nak bazir duit utk bayar lbh byk,sgt bazir lahh!!!
dan 10 saat panggilan percuma blh call siapa?mana blh cakap habis dgn 10 saat?
10 saat panggilan mmg pendek, tp jika ms tu hp wak x de kredit, blh lah pakai panggilan percuma utk call sesiape yg wak nk dan bg taw diorg supaya call balik nnt. baik utk ms emergency kan? dan 10 saat masa panggilan percuma tu adelah utk lifetime, jd mmg baloi lah

catwang

Number of posts : 14
Registration date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by Guitar Boy on Mon Feb 16, 2015 4:14 pm

amik dgn celcom. so far coverage bagus, tenet laju. tak nyesal la amik dgn celcom. Wink

Guitar Boy

Number of posts : 1
Registration date : 2015-02-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by samantha0607 on Mon Feb 16, 2015 7:57 pm

i sdg guna xpax, jimat bnk nye!! data ada 4lte. ada free 10scd cal setiap hari, line pun bagus nye!!

samantha0607

Number of posts : 1
Registration date : 2015-02-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by idalina on Tue Feb 17, 2015 7:18 am

Hmm..terima kasih..aku pasti akan cuba XPAX IOX ni secepat mungkin…


idalina

Number of posts : 3
Registration date : 2015-02-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Tanya ttg pelan prabayar yg murah..

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum