Portal Keningau
Selamat datang ke Portal Keningau... jika sudi, sila daftar/login...
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 16 on Sun Jul 14, 2013 3:11 pm
Log in

I forgot my password

Top posters
xbest (537)
 
anissophea (479)
 
SchulzCube (42)
 
Admin (18)
 
mikkesho (16)
 
catwang (14)
 
gerigitan (12)
 
edward38king (12)
 
directlylaugh (11)
 
popolan (11)
 

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


sape tau prepaid yg mane ade 4G

View previous topic View next topic Go down

sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by lesliemui8888 on Thu Jan 22, 2015 2:56 pm

Hi semua nak tanye. sesiapa guna prepaid plan yg ade 4g coverage. Nak lbh info.
thank you

lesliemui8888

Number of posts : 3
Registration date : 2015-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by bazinga8888 on Thu Jan 22, 2015 5:34 pm

Sesetengah syrkt xde satelit servis jadi kenalah sewa dgn syrkt lain. so tak banyak syrkt telco kat Msia ada bekal 4G servis.....

bazinga8888

Number of posts : 5
Registration date : 2012-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by catwang on Fri Jan 23, 2015 3:08 pm

hari tu ada baca drp member 4G dan 3G tak byk beza sebab 3G internet speed sgt stable dah. Beza dia cuma 4G makan lebih bateri la.

catwang

Number of posts : 14
Registration date : 2012-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by directlylaugh on Fri Jan 23, 2015 5:32 pm

catwang wrote:hari tu ada baca drp member 4G dan 3G tak byk beza sebab 3G internet speed sgt stable dah. Beza dia cuma 4G makan lebih bateri la.

3G punya speed brp ye? ada sampai 12Mbps tak? Tapi 4G bolehhh... tentulah 4G lebih cepat

directlylaugh

Number of posts : 11
Registration date : 2012-07-07

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by lesliemui8888 on Mon Jan 26, 2015 2:56 pm

catwang wrote:hari tu ada baca drp member 4G dan 3G tak byk beza sebab 3G internet speed sgt stable dah. Beza dia cuma 4G makan lebih bateri la.

confirm 4G lbh cpt la tp di malaysia i think tk sampai 12mbps baru 9mbps je utk 4G. 3G hnya 1mbps
aq dgn kawan dh test dgn loading video youtube. 4G tk buffer pn. Razz

lesliemui8888

Number of posts : 3
Registration date : 2015-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by bishopten on Mon Jan 26, 2015 4:49 pm

Aku recommend XPAX IOX sebab sudah guna sebulan dua, mmg takade lag langsung 4G dia tu. Masa streaming video dan internet surfing mmg laju dan stable. Untuk kaki2 game tu plan ni sesuai lah sebab ada 10 harian free game download dan 10saat free calls, 10saat free internet lagi. Sini ade link untuk plan ni http://www.xpax.com.my/iox

bishopten

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by bazinga8888 on Tue Jan 27, 2015 2:53 pm

bishopten wrote:Aku recommend XPAX IOX sebab sudah guna sebulan dua, mmg takade lag langsung 4G dia tu. Masa streaming video dan internet surfing mmg laju dan stable. Untuk kaki2 game tu plan ni sesuai lah sebab ada 10 harian free game download dan 10saat free calls, 10saat free internet lagi. Sini ade link untuk plan ni http://www.xpax.com.my/iox
Betul wehh... I guna tak sampai 1 min utk download video yg size besar tu... 4G mmg cepat sgt lah

bazinga8888

Number of posts : 5
Registration date : 2012-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by jacksiah92 on Tue Jan 27, 2015 4:56 pm

klau gune 4G coverage mesti la stable jgk. kalo tkde coverage yg cukup line pn tkkan sampai 12mbps.
avatar
jacksiah92

Male
Number of posts : 9
Registration date : 2012-11-21

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by bishopten on Wed Jan 28, 2015 11:26 am

Siap member dgn i buat test speed kat hp, walau tukar balik ke 3G, speed dia tu masih lagi laju.


bishopten

Number of posts : 7
Registration date : 2012-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by lesliemui8888 on Wed Jan 28, 2015 3:15 pm

mmg betul la ape yg ko org katakan, 4G mmg lagi bagus. Aku kan cuba tgk kat 4G kat telco2 bila gi shopping hari minggu ni.

lesliemui8888

Number of posts : 3
Registration date : 2015-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: sape tau prepaid yg mane ade 4G

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum